Leskisten

Deze Kaasmarktleskisten zijn speciaal ontwikkeld voor basisscholen!

Beste Collegae,

Als u iets met erfgoed en cultuur uit eigen omgeving wilt ondernemen, kunt u via deze website informatie inwinnen over deze serie leskisten over de Kaasmarkt. De kisten en de inhoud zijn met zorg en aandacht gemaakt en samengesteld. De inhoud gaat over de boerderij, de kaasmakerij en de Kaasmarkt van Alkmaar. Ook wordt over bovenstaande thema’s een informatieve – in eigen beheer gemaakte – DVD bijgevoegd.

In de kisten vindt u reken- en taalopdrachten, liedjes, knutseltips, werkbladen en uitgebreide informatie over bovengenoemde onderwerpen voor groep 1 tot en met groep 8.

Bovendien zijn hier alle tips, adressen en contacten over Kaasmuseum, Kaasmarkt en vervoer gebundeld en kunt u met korting het Kaasmuseum en Kaasmakerij Zeilzicht bezoeken. De onderbouw kisten lenen zich uitstekend voor het rollenspel over de Kaasmarkt.

De kisten zijn afzonderlijk of als compleet pakket te leen voor een periode van 4 weken.

Voor informatie over de prijs kunst u het beste contact opnemen.

De kleine kisten passen wel in een personenauto, maar voor de twee grote kisten of alle 8 kisten is een bestelbus nodig. Het vervoer van het totaal van de 8 kisten wordt voor u geregeld en is gratis.